van der Horst

WRC: Rovanperä duwt Hyundai meteen in het defensief

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä is na de drie van de 24 proeven in de Rally van Estland, de zevende manche van het WRC, de koploper. De Fin zet meteen druk op Hyundai dat opnieuw pech kent. Ott Tänak, kort leider, reed lek en verloor kostbare tijd.
Kalle Rovanperä (Toyotoa) won gisteren de korte showproef, maar moest de koppositie vrijdagochtend snel afgeven. Ott Tänak (Hyundai) nam over met een indrukwekkende snelste tijd. Maar de Est kon niet lang genieten van die positie want op de volgende proef reed hij lek. Hij besliste om door te rijden op de velg wat uiteindelijk een goede keuze bleek want hij verloor amper 20 seconden. Hij valt daarmee terug naar de zevende stek.

Rovanperä profiteerde optimaal en nam op zijn beurt de kop opnieuw over met een snelste tijd. De belangrijkste concurrentie leek van Craig Breen (Hyundai) te komen, maar de Ier verloor een tiental seconden toen hij in het stof terechtkwam van Gus Greensmith (Ford) die zijn Ford kort later op kant moest zetten met een mechanische probleem. Breen volgt op 9.2 seconden van de Fin, al hoopt hij dat de tijd nog zal bijgesteld worden. Thierry Neuville (Hyundai) is voorlopig derde op 11.6 seconden. De Belg houdt het voorlopig kalm en houdt vooral Sébastien Ogier (Toyota) in het oog die als opener weerom de schade weet te beperken. Takamoto Katsuta (Toyota) is een uitstekende vijfde. Teemu Suninen (Ford) volgt als zesde, nu al op ruim 20 seconden van zijn leidende landgenoot.

Elfyn Evans (Toyota) behoort ook tot de verliezers van de ochtend. De Welshman miste twee kruispunten en verloor een pak tijd. Hij staat al 28 seconden in het verlies.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons