van der Horst

WRC: Rovanperä haalt de hamer meteen boven op shakedown Acropolis

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä heeft op een oppermachtige manier de snelste tijd genoteerd in de Acropolis Rally, de negende manche van het WRC. Hij werd op de Griekse bodem gevolgd door de drie Hyundai's
  • Dreamdrive
Een shakedown zegt doorgaans weinig maar wat Kalle Rovanperä (Toyota) vanmorgen deed, was een knap staaltje rijkunst. De jonge Fin reed de tegenstand tijdens zijn eerste run meteen op zes seconden, en dat op een proef van goed en wel vier kilometer. Het was toen al Thierry Neuville (Hyundai) die het dichtste in de buurt kwam. Al de rest werd op zeven seconden en meer gezet.

Zijn tijd zou ook blijven staan tot het einde. Hijzelf kwam nog het dichtste in de buurt van zijn eigen snelste tijd. Thierry Neuville klokte een tweede tijd op 2.7 seconden van de blitztijd van de Fin. De Belg ging Ott Tänak (Hyundai) en Dani Sordo (Hyundai) vooraf. Elfyn Evans (Toyota) zette een vijfde tijd neer, exact zes seconden trager dan Rovanperä. Sébastien Ogier (Toyota) rondde de top zes af. In WRC2 ging de snelste chrono naar Mads Ostberg.

Vanavond start de wedstrijd met een showproef op het Syntagmaplein. De rally eindigt zondag, na vijftien proeven.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 9 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons