van der Horst

WRC: Rovanperä krijgt Tänak achter zich in Kroatië

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is na de zaterdagetappe nog altijd leider in Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. De Fin heeft wel Ott Tänak achter zich. Thierry Neuville werkt zich voor een zoveelste keer een weg naar voren, maar blijft vierde.
  • STX Motorhomes
Kalle Rovanperä (Toyota) leek op weg naar een soevereine winst, maar ook de WK-leider kreeg af te rekenen met pech. De jonge Fin reed vrijdagochtend lek en verloor zowat een minuut waarbij Ott Tänak met enkele rake klappen zijn achterstand van een minuut wist terug te brengen tot een twintigtal seconden.

Ondanks de vele problemen, zoals een reeks tijdsstraffen maar ook mechanische problemen, bij Thierry Neuville (Hyundai) hangt de Belg opnieuw op 5 seconden van een podiumplek. Hij krijgt opnieuw Craig Breen (Ford) in het vizier, die ondanks een mooie positie nog altijd bleekjes presteert.

Elfyn Evans (Toyota) hangt op twee minuten van kop en krijgt de kloof met de kopgroep niet gedicht. De Welshman komt ook niet in het ritme en kan alleen maar punten sprokkelen, als vijfde in de stand. Zijn lekke band op vrijdag breekt hem nu echt wel zuur op. Takamoto Katsuta (Toyota) is in niemandsland zesde. Yohan Rossel (Citroën) is zevende en leider in WRC2. Hij gaat Nikolay Gryazin (Skoda) vooraf. Van Grégoire Munster is geen spoor meer sinds deze ochtend.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 april 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons