van der Horst

WRC: Rovanperä leider na openingsdag, Hyundai vecht

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä is de trotse leider na de openingsdag in de Rally van Estland, manche zeven in het WRC. Hyundai blijft strijden, met Craig Breen voor winst, met Thierry Neuville voor de titel. De Belg houdt voorlopig Sébastien Ogier af.
Craig Breen - Hyundai i20 WRC
Craig Breen - Hyundai i20 WRC
Er stond absoluut geen maat op Kalle Rovanperä (Toyota) vandaag. De Fin kaapte het gros van de snelste tijden mee. En toch volstond dat niet om Craig Breen (Hyundai) op grote achterstand te rijden. De Ier brak zelfs even de hegemonie vanmorgen en bleef strijden. Hij volgt op amper 8.5 seconden van de leider.

De rest hangt al op zowat een minuut. Thierry Neuville (Hyundai) is eerste achtervolger. De Belg ging vrij vlot voorbij Sébastien Ogier (Toyota) die deze ochtend nog de maat nam van de Belg toen die lek reed. Al bij al reed de Oostkantonner een goede wedstrijddag gezien zijn startpositie maar dat moet uiteraard ook gezegd van Sébastien Ogier die een hele dag de weg moest openen. Het duo is stilaan verlost van Elfyn Evans (Toyota) die nog een twintigtal seconden daarachter hangt.

Daarachter gaapt de grote leegte met Teemu Suninen (Ford) op plaats zes, vanmorgen teruggeslagen door mechanische problemen, en Pierre-Louis Loubet. De top acht wordt niet afgesloten door Andreas Mikkelsen of Mads Ostberg, maar wel door de leider in het ERC, Alexey Lukyanuk.

Morgen volgen negen proeven. Zondag is de slotdag.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons