van der Horst

WRC: Rovanpera leidt, kampioenschap valt stilaan in definitieve plooi

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Na de openingsdag is Kalle Rovanperä de fiere leider van de Acropolis Rally, de negende manche van het WRC. Hij heeft een kleine voorgift op Ott Tänak en Sébastien Ogier. Thierry Neuville is uitgeteld voor de zege, en de titel, na mechanische problemen.
  • Prospeed Competition
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De middag begon dramatisch voor Thierry Neuville (Hyundai). De Belg kreeg zijn wagen lange tijd niet aan de praat en moest heel wat straftijd slikken. Elektrische problemen zorgden voor nog meer tijdsverlies. De Belg is sowieso uitgeteld voor de zege en het podium, want hij volgt al op 7 minuten van de kop. Enkele puntjes scoren zit er misschien wel nog in. Als Sébastien Ogier (Toyota) straks stevig in de punten rijdt, lijkt niets een nieuwe wereldtitel nog in de weg te staan.

Ondertussen blijft Kalle Rovanperä (Toyota) de fiere leider. De jonge Fin is wel nog niet verlost van de tegenstand want Ott Tänak (Hyundai) volgt op amper 3.7 seconden en Ogier op 3.9 seconden. Dani Sordo (Hyundai) is secuur vierde op zowat 23.9 seconden. Zijn strijd om het podium werd genekt door een straf van tien seconden. Adrien Fourmaux (Ford) is heel knap vijfde. Hij houdt de achterstand binnen de minuut. Teamgenoot Gus Greensmith is zesde (Ford) op anderhalve minuut.

Morgen volgt de zwaarste dag. De rally eindigt zondag na vijftien proeven.

Foto: Toyota Gazoo & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons