van der Horst

WRC: Rovanperä ontdoet zich van tegenstand

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Halfweg de zaterdagproeven in de Rally van Estland, leidt Kalle Rovanperä met een riante voorsprong op Craig Breen. Daarachter vechten Thierry Neuville en Sébastien Ogier een felle strijd uit om de derde podiumstek.
De teruggekeerde Ott Tänak (Hyundai) mag dan wel weglopen met enkele snelste tijden, het is toch Kalle Rovanperä (Toyota) die het meeste indruk maakt. Had hij het gisteren nog zo moeilijk om Craig Breen (Hyundai) los te rijden, dan lukte dat vanmorgen wonderwel. De Fin haalde op de eerste proef de sloophamer boven en gaf de concurrentie een geweldige dreun door ze minstens tien tellen los te rijden. Breen overkwam die opdoffer niet en volgt nu al op 35.7 seconden.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Op zowat anderhalve minuut vechten Thierry Neuville (Hyundai) en Sébastien Ogier (Toyota) voor de derde plaats. De Fransman blijft druk zetten en kwam tegen de middag zo goed als aansluiten. Elfyn Evans (Toyota) blijft hangen op zowat twintig seconden van het duo.

Teemu Suninen (Ford) is nog altijd zesde, maar de Fin kan allerminst imponeren en heeft zelfs moeite om Pierre-Louis Loubet (Hyundai) uit te tellen.

Op de stand in WRC2 is het nog even wachten want Nikolay Gryazin heeft zijn VW op zijn dak gelegd en ligt midden op de baan.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons