van der Horst

WRC: Rovanperä op een zucht van tweede winst

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä staat op een zucht van een tweede overwinning. De jonge Fin heeft een ruime bonus op Ott Tänak en Sébastien Ogier, met nog één proef te gaan in de Acropolis Rally.
Geen grote veranderingen meer, net voor de Power Stage. Kalle Rovanperä (Toyota) gunde de tegenstand wat kruimeltjes. De 20-jarige Fin drong op de voorlaatste proef van de rally niet aan en gaat gecontroleerd naar de laatste proef. Rovanperä kan straks zijn tweede overwinning boeken, een tweede winst in de jongste drie rally's, waarmee hij zonder meer de 'man van de zomer' mag genoemd worden (en dan moeten we nog naar Finland).

Hij heeft nu een voorgift van exact 35 seconden op Ott Tänak (Hyundai) die zonet de snelste tijd klokte. De Est staat op zijn beurt ruim een halve minuut voor op Sébastien Ogier (Toyota) waardoor het podium zo goed als vast ligt. Dani Sordo (Hyundai) - je zou bijna vergeten dat hij nog meerijdt - volgt als vierde op bijna drie minuten.

Gus Greensmith (Ford) is vijfde. De Brit profiteerde van mechanische problemen bij Adrien Fourmaux (Ford) die even wegzakte naar plaats zeven, maar op de laatste proef nog voorbij Elfyn Evans (Toyota) ging. De Fransman klokte zelfs een tweede tijd algemeen op amper 2 tellen van Tänak op die proef van 33 kilometer.

Andreas Mikkelsen is leider in WRC2 en achtste algemeen, al zal hij die plaats straks moeten afgeven aan Thierry Neuville (Hyundai) die is opgerukt naar een negende plaats.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons