van der Horst

WRC: Rovanperä op weg naar Griekse winst

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä staat op drie proeven van de overwinning in de Acropolis Rally, de negende manche van het WRC. De strijd om de tweede stek lijkt terug in het voordeel uit te draaien van Ott Tänak. Thierry Neuville schuift de top tien binnen.
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Na de middag was er een andere Kalle Rovanperä (Toyota) te zien. De jonge Fin sloeg zaterdagochtend iedereen murw en begon na de lunch met controleren, al bleef hij wel goede chrono's rijden. Hij heeft nu een bonus van 30.8 seconden op Ott Tänak (Hyundai) wat zou moeten volstaan voor een tweede carrièrezege.

De Est wordt ook opgejaagd door Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman kwam vervaarlijk dichtbij, maar Tänak zette zich in de slotproef nog eens recht en kon met een snelste tijd Ogier terug op 9.4 seconden zetten. De WK-leider gaf ook eerlijk toe dat hij het niet gemunt heeft op de tweede plaats en dat hij denkt aan het kampioenschap. "We houden ons voorlopig aan ons plan", zei hij aan het einde van de dag.

Dani Sordo (Hyundai) rijdt nog altijd in het ijle rond op ruim twee minuten van de leider. Het enige waar de Spanjaard nog moet aan denken is de puntjes voor het merkenkampioenschap. Adrien Fourmaux (Ford) en Gus Greensmith (Ford) staan nog altijd broederlijk bij elkaar op vijf en zes. De Brit doet goed zijn best om de Fransman te volgen. Met een verschil van zestien seconden is de top vijf nog niet bezegeld.

Elfyn Evans (Toyota) is inmiddels zevende en zit dus al mooi in de punten. Thierry Neuville (Hyundai) zal straks de top tien in komen, na een goede slotchrono. De Belg mikt vooral op de Power Stage, een klein doekje tegen het bloeden, want de titel is nu wel heel ver weg. 

Marco Bulacia - Skoda Fabia
Marco Bulacia - Skoda Fabia
In WRC2 is Marco Bulacia bezig aan een kleine stunt. Hij stak in de slotproef Andreas Mikkelsen voorbij. De Noor heeft een uiterst kleine achterstand van minder dan een seconde.

Morgen zijn er 'maar' drie klassementsproeven, maar er moet wel nog 70 km tegen de klok worden gereden.

Foto: Toyota Gazoo & Hyundai Motorsport & WRC.comDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons