van der Horst

WRC: Rovanperä op zucht van Zweedse zege

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä staat in Zweden op een zuchtje van een eerste seizoenszege. Het zou zijn derde WRC-overwinning zijn in zijn carrière. Thierry Neuville kan tweede worden, maar moet wel nog Esapekka Lappi zien af te houden.
Kalle Rovanperä (Toyota) is nog veertien kilometer verwijderd van de zege in Zweden en de leiding in de WRC-tussenstand. De Fin heeft alles onder controle op de slotdag. Thierry Neuville (Hyundai) reed op de voorlaatste proef nog de snelste tijd. Dat was ook nodig om Esapekka Lappi (Toyota) af te houden. De Fin volgt op amper 3.7 seconden van de tweede plaats van Neuville. Het wordt voor hen ook moeilijk om fors te scoren op de Power Stage, want zowat drie vierde van het pak spaarde hun studs in wat, op de strijd tussen Neuville en Lappi na, een slaapverwekkende slotdag is.

In WRC2 was er meer te beleven. Andreas Mikkelsen lijkt nu helemaal zeker van de zege. Ole-Christian Veiby ging rond en verloor tijd. De derde in de stand Nikolay Gryazin werd in een sneeuwbank gezogen.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 27 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons