van der Horst

WRC: Rovanperä snelste in Kroatische shakedown

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä heeft donderdagochtend de snelste tijd gezet op de shakedown van de Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. De Fin en WRC-leider ging Thierry Neuville en Ott Tänak vooraf. Hyundai presteerde dus goed in blok.
  • LTF
Na een pauze van twee maanden trok het WRC-geweld zich opnieuw op gang. De korte proef in Okic diende als laatste test voor de Kroatische manche van het wereldkampioenschap.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak (Hyundai) opende scherp met een snelste tijd tijdens de eerste lus. Hij scherpte zijn eigen tijd nog aan tijdens de tweede lus, maar Kalle Rovanperä (Toyota) ging bij zijn derde poging voorbij de Est, met maar liefst acht tienden. Thierry Neuville (Hyundai) plaatste zich nog tussen de Fin en zijn teamgenoot en kwam amper een tiende te kort om de tijd van Rovanperä bij te benen, maar de Belg had daar wel vier runs voor nodig.

Craig Breen (Ford) opende matig maar besloot wel als vierde, ex aequo met Esapekka Lappi (Toyota) die tijdens de tweede run zelfs even vooraan stond. Oliver Solberg (Hyundai) liet een mooie zesde tijd noteren, maar moest die wel delen met Elfyn Evans (Toyota) en Gus Greensmith (Ford). Pierre-Louis Loubet (Ford) noteerde een correcte negende tijd en ging daarmee Takamoto Katsuta (Toyota) en Adrien Fourmaux (Ford) vooraf.

Stéphane Lefebvre (Citroën) was de snelste in WRC2 en dook als enige onder de twee minuten over een afstand van 3,65 km. Hij ging landgenoot Eric Camilli (Citroën) en 'enfant terrible' Nikolay Gryazin (Skoda) vooraf. Grégoire Munster (Hyundai) nestelde zich netjes in het pak met een 22ste tijd algemeen.

Opvallend, Jean-Baptiste Franceschi (Ford) klokte dezelfde tijd, weliswaar in WRC3, waarmee hij de shakedown won.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 21 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons