van der Horst

WRC: Rovanperä vernedert tegenstand in Griekenland

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Na tien van de vijftien proeven is Kalle Rovanperä nog altijd de soevereine leider in de Acropolis Rally, de negende manche van het WRC. In de achtergrond komt Sébastien Ogier fors terug op Ott Tänak in de strijd om de tweede plaats. Thierry Neuville gaat op zoek naar een stek in de top tien.
Het begint stilaan te lijken op een vernedering wat Kalle Rovanperä (Toyota) aan het doen is met de tegenstand. De Fin was zaterdagochtend vier keer de snelste en dat telkens met overmacht. In vier proeven tijd zette hij Ott Tänak (Hyundai) van zowat 4 seconden op nu 40 seconden. Dito met Sébastien Ogier (Toyota) die op de laatste proef wel terug druk kwam zetten op Ott Tänak en genaderd is tot op minder dan vier seconden. Het is een zelden geziene vertoning, wat Rovanperä aan het opvoeren is.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo (Hyundai) is nog altijd vierde maar volgt nu op bijna anderhalve minuut en heeft noch iemand voor noch iemand achter zich. Adrien Fourmaux (Ford) en Gus Greensmith, de nummers vijf en zes, hebben al een achterstand van bijna drie minuten. Elfyn Evans (Toyota) zit op puntenkoers, met een negende stek, terwijl Thierry Neuville (Hyundai) nog wat werk heeft om de top tien binnen te duiken.

Na de WRC's werd de tiende proef stilgelegd. Na negen proeven leidt Andreas Mikkelsen nog altijd in WRC2. In WRC3 is Yohan Rossel de nieuwe leider, voor Chris Ingram en Kajetan Kajetanowicz.

Er volgen deze middag nog twee proeven.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons