van der Horst

WRC: Rovanperä voert forcing, Neuville op podiumjact

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na 7 van de 24 proeven in de Rally van Estland, de zevende manche van het WRC, staat Kalle Rovanperä nog steeds aan de leiding. De jonge Fin krijgt voorlopig Craig Breen wel niet los. Thierry Neuville kan aan dit tempo straks op het virtuele podium schuiven.
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä (Toyota) blijft ook vrijdagmiddag dominant met nog eens twee snelste tijden. Maar de jonge Fin is nog niet los. Craig Breen (Hyundai) bijt zich vast en staat maar op 7.9 seconden van de leider. 

Achter het kopduo ontstaat een titanengevecht tussen Sébastien Ogier (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai). De Belg vecht terug nadat hij vanmorgen wat tijd verloor door een lekke band. Het verschil bedraagt amper drie seconden, voorlopig nog altijd in het voordeel van de wereldkampioen, maar als Neuville dit tempo aanhoudt kan hij nog een plaatsje klimmen. Elfyn Evans (Toyota) staat nu op bijna een minuut. De Welshman rijdt heel regelmatig maar heeft het toch moeilijk om het tempo te volgen van de mannen voor hem.

Pierre-Louis Loubet (Hyundai) is zesde op ruime achterstand. De Fransman krijgt straks Teemu Suninen (Ford) achter zich aan. De Fin heeft zijn plaats voor de WRC2-rijders terug ingenomen nu hij verlost is van de mechanische problemen. Hij is dus zevende.

Er volgen deze middag nog twee proeven.

Foto: Toyota Gazoo Racing en Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons