van der Horst

WRC: Rovanperä zet toon in Mexico

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä heeft de snelste tijd neergezet op de shakedown van de Rally van Mexico, manche drie van het WRC. Thierry Neuville was pas zesde, WK-leider Ott Tänak zevende.
Om 10 uur lokale tijd mocht Ott Tänak (Ford) als WK-leider de baan openen. De Est weet meteen wat hij kan verwachten de komende dagen, als eerste op de weg, want na hem gingen de tijden gevoelig naar beneden. Dani Sordo (Hyundai) zette als late starter een 3:48.7 neer op Llano Grande, meteen een stevige richttijd.

Bij de tweede run toonde Thierry Neuville (Hyundai) zich de beste. De Belg hield het bij twee passages. Bij zijn derde poging klokte Kalle Rovanperä (Toyota) 3:44.4, meteen goed voor de besttijd. Twee voor de prijs van één dachten de Finnen, want Esapekka Lappi (Hyundai) evenaarde de tijd van zijn landgenoot tijdens zijn vierde run. Het Finse duo was daarmee drie tienden sneller dan Sébastien Ogier (Toyota). Sordo ging niet meer onder zijn tijd en besloot als vijfde, voor Neuville, Tänak en Pierre-Louis Loubet (Ford).

Gus Greensmith (Skoda) had aan één poging genoeg om de snelste tijd te klokken in WRC2. 

De rally start vannacht met een dubbele passage in de straten van Guanajuato. Na 23 proeven, zondagmiddag (avond bij ons), kennen we de winnaar. Die zondag wordt nog een zware dobber met de 35km over Otates.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 16 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons