van der Horst

Sardinië: Ogier controleert - Eerste scratch voor Neuville

Thierry Neuville - Hyundai Motorsport - Hyundai i20 Coupe WRC
Thierry Neuville - Hyundai Motorsport - Hyundai i20 Coupe WRC
Geen wijzigingen in het klassement na twee van de vier proeven op zondag in de Rally van Italië. Seb Ogier controleert in Sardinië rustig de debatten en telt met nog 23 km aan klassementsproeven voor de boeg zo'n 33.7 sec voorsprong op Toyota-ploegmaat Elfyn Evans.
De prijzen lijken verdeeld en de toppers maken zich klaar voor de extra punten in de afsluitende Power Stage. "KP 18 was een verkenning aan hoge snelheid. Nog niet echt voluit", aldus de Fransman. Elfyn Evans ging op de openingsproef nog even op het gas. "Ik wilde even op zeker spelen dat er geen ultieme aanval zou komen van Thierry Neuville."

Snelstijd tijd voor Thierry Neuville

Elfyn Evans - Toyota Gazoo Racing - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Gazoo Racing - Toyota Yaris WRC
Onze landgenoot Thierry Neuville verloor in die openingsproef nog elf extra seconden op Evans, maar pakte op KP 18 z'n eerste snelste tijd van het weekend. "We kunnen enkel maar proberen om wat extra punten te scoren, aldus de Hyundai-rijder, als we dit weekend kunnen afsluiten met een derde plaats, dan is dat het hoogst haalbare."

Zoals verwacht maakten Tanak & Sordo opnieuw hun opwachting in het peloton. De Est beperkte zich tot een tweede en een vijfde plaats. Alles in functie van die belangrijke Power Stage. "Ik heb vannacht niet goed geslapen, maar het is zoals het is", aldus de strijdvaardige Est

In WRC2 pakte Mats Ostberg zoals verwacht in de ochtendproef de leiding, maar moest deze één kp verder alweer afgeven na een lekke band. De Noor heeft nog twee proeven om z'n achterstand van 17.4 sec goed te maken.

Power Stage

Vanochtend staan in Sardinië nog twee proeven op het menu, een herhaling van de ochtendlus. Uitkijken naar de Power Stage van Aglientu naar Santa Teresa, amper 7.79km lang, maar wel eentje waarop nog veel kan gebeuren aangezien iedereen er voluit zal willen invliegen. De proef start om 12u18. De top 10 mag aan de slag in omgekeerde volgorde zodat de winnaar omstreeks 13u30 zal gekend zijn.

TUSSENSTAND WRC Sardinie na kp 18

1. Seb Ogier (Toyota Yaris WRC)     3u05m10s
2. Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) op 38s7
3. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) op 1m07s1
4. Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) op 4m59s
5. Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) op 8m53s1 (1ste WRC2)
6. Mats Otsberg (Citroën C3 Rally 2) op 9m10s5
7. Yohan Rossel (Citroën C3 Rally 2) op 9m42s3 (1ste WRC3)
8. Pepe Lopez (Skoda Fabia Rally 2 Evo) op 10m05s3
9. Jan Solans (Citroën C3 Rally 2) op 10m22s1
10. Marco Bulacia Wilkinsonc(Skoda Fabia Fally 2 Evo) op 10m51s6
 
Tekst: SL Publishing - Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 6 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons