van der Horst

Sardinië: Ogier van flop naar top op shakedown

Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier heeft zich de snelste van het pak getoond in de shakedown van de Rally van Sardinië, manche acht van het WRC. Nochtans begon de Franse wereldkampioen slecht aan zijn campagne met een foutje in zijn openingsrit.
Sébastien Ogier (Citroën C3) ging als eerste de baan op als WK-leider, maar al tijdens zijn eerste run ging het mis. De Fransman raakte achteraan links een poortje en moest traag naar de finish. Ott Tänak (Toyota Yaris) noteerde de eerste snelle chrono met een 3:18.0, maar al snel werd duidelijk dat die niet lang bovenaan de tabellen zou blijven staan, want het parcours werd sneller en sneller. Het was uiteindelijk Dani Sordo (Hyundai i20) die de snelste tijd klokte tijdens de eerste ronde met een 3:06.4.

Ook die zou niet lang blijven staan, want toen de C3 van Ogier terug hersteld was, zette hij een tijd neer van drie minuten rond. Dat zou uiteindelijk ook de beste tijd blijken. Ott Tänak strandde op negen tiende, Thierry Neuville (Hyundai i20) moest 1.7 seconden toegeven. Teemu Suninen toonde opnieuw dat hij een stapje heeft gezet met een knappe vierde tijd op 2.7 seconden van Ogier. Hij moest die plaats wel delen met Kris Meeke (Toyota Yaris) en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) die terug in de basis zit van de line-up van Hyundai nadat hij in Portugal nog de reservebank mocht warm houden.

In WRC2 stond er nog maar eens geen maat op Kalle Rovanperä. Ghislain de Mévius vocht voor een stekje in de top tien. 

Foto: Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons