van der Horst

WRC: Sébastien Ogier op weg naar negende winst in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is twee proeven verwijderd van een negende overwinning in de Rally van Monte-Carlo. De Fransman heeft een geruststellende voorsprong op Kalle Rovanperä. Straks, rond de middag, eindigt de 91ste editie met de Power Stage over Col de Turini.
  • Hamofa Performance
Sébastien Ogier (Toyota) is nog 34 kilometer verwijderd van een negende overwinning in het prinsdom, een record. Hij zou zich daarmee ontdoen van Sébastien Loeb die ook acht stuks op zak heeft.

Ogier heeft 17.2 seconden voorsprong op Kalle Rovanperä (Toyota) die zijn jacht van gisteren niet doortrok. Thierry Neuville (Hyundai) wordt zonder pech derde. De Belg volgt al op 38 seconden. Elfyn Evans (Toyota) zet zijn zinnen reeds op de Power Stage en drong niet langer aan bij Neuville. De Welshman heeft ruim een minuut achterstand op Ogier.

Nikolay Gryazin (Skoda) krijgt het plots nog warm, want Yohan Rossel (Citroën) heeft zijn achterstand tot onder de tien seconden gebracht. 

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 22 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons