van der Horst

WRC: Sébastien Ogier volgt Colin McRae op

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier heeft de Safari Rally van Kenia gewonnen. Voor de Fransman is het al zijn vierde zege van het seizoen. In de WK-tussenstand doet hij een uitstekende nu noch Elfyn Evans noch Thierry Nueville punten meenemen naar huis.
De Safari Rally heeft alle gebracht wat er kon van verwacht worden, met vooral heel veel drama en een pak opgaves. Maar er werd uiteindelijk toch een opvolger gevonden voor Colin McRae, negentien jaar geleden en die luistert naar de naam Sébastien Ogier.

Van alle opgaves was voor de Belgen en voor Hyundai de meest pijnlijk opgave die van Thierry Neuville (Hyundai). De Oostkantonner raakte een grote steen die midden op de weg lag en beschadigde de ophanging. Een zege had het kampioenschap nieuw leven kunnen inblazen, want Sébastien Ogier (Toyota) lijkt nu al op weg naar een nieuwe titel.

De Fransman beleefde niet zijn beste wedstrijd maar kende wat geluk met uitvallers en tijdsverlies bij de concurrenten. Bijna als bij toeval kwam hij aan de leiding van de wedstrijd en op het einde moest hij enkel nog afrekenen met Takamoto Katsuta (Toyota) die al lang tevreden was met zijn podiumstek, zijn eerste in zijn WRC-carrière. Ott Tänak (Hyundai) redde de meubelen met een derde stek, maar komt daarmee in het kampioenschap amper een poot vooruit met zijn eerste podium sinds februari.

Gus Greensmith - Ford Fiesta WRC
Gus Greensmith - Ford Fiesta WRC
Daarachter maakte Ford een goede beurt. Adrien Fourmaux klokte zondagochtend zijn eerste besttijd en sprong daarmee voorbij teamgenoot Gus Greensmith. Zesde werd nog Kalle Rovanperä (Toyota) die nochtans vrijdag had moeten opgeven. De top acht werd gevuld door de lokale helden Rai Onkar en Patel Karan, net voor meervoudig winnaar Carl Tundo.

In de WK-tussenstand telt Ogier nu 133 punten. Elfyn Evans heeft nu 98 punten. Neuville blijft derde op 77 punten en ziet Tänak naderen tot op 8 punten. Katsuta besluit de top vijf met 66 punten. Een lichtpuntje voor Hyundai, de volgende manche is die van Estland, waar Ott Tänak als absolute topfavoriet zal starten.

Foto: Toyota Gazoo & M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 27 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons