van der Horst

WRC: Sesks krijgt kans op hoogste niveau

Martins Sesks - Ford Puma Rally1
Martins Sesks - Ford Puma Rally1
De Let Martins Sesks zal deze zomer twee rally's betwisten met een Ford Puma Rally1. Dat hebben M-Sport en WRC Promotor maandag aangekondigd. Het gaat om de Rally van Polen en de Rally van Letland.
De 24-jarige Martins Sesks timmert al enkele jaren aan zijn toekomst en liet al knappe dingen zien. Zo won hij onder meer de Rally van Polen vorig jaar, en twee keer de Rally van Letland. Het is dus niet vreemd dat M-Sport en WRC Promotor de jonge snaak in die rally's willen laten proeven van het hoogste niveau. De vice-Europees kampioen viseert dit jaar de titel in het Europees kampioenschap.

Sesks zal in Polen ook voor een première zorgen want M-Sport zet een Rally1 in, zonder hybridesysteem. Het team van Malcolm Wilson maakt dus voor het eerst gebruik van een aanpassing in het reglement. Deze Rally1-wagens zijn een pak goedkoper dan de hybrideversies en moeten meer klanten richting M-Sport en het WRC lokken. In Letland krijgt hij dezelfde bolide als Adrien Fourmaux en Grégoire Munster onder de bips de hybrideversie dus.

Met deze inspanning willen M-Sport en de WRC-promotoren jong talent gemakkelijker laten doorstromen naar de koninginnenklasse.

Foto: WRC.comDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 22 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons