van der Horst

Skoda strikt Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä - Skoda Fabia R5
Kalle Rovanperä - Skoda Fabia R5
Skoda Motorsport heeft de 17-jarige Fin Kalle Rovanperä opgenomen in de rangen. Dat meldt het team dinsdag via de sociale media. Ook de Noor Ole-Christian Veiby en de Fin Juuso Nordgren komen op de Tsjechische loonlijst te staan.
Skoda pakt uit met een forse verjonging in de rangen. De opvallendste naam is die van Kalle Rovanperä. Ook al zette de Fin zijn eerste stappen op het internationale toneel met een Skoda, toch mag deze stap als een verrassing beschouwd worden. Ook Malcolm Wilson raakte namelijk gecharmeerd door de jonge Fin die in Wales en Australië zijn eerste WRC-rally's reed aan het stuur van een Ford Fiesta R5. Maar het is alsnog Skoda die de 17-jarige kampioen van Letland binnenhaalt.

Ook de Noor Ole-Christian Veiby zal volgend jaar rijden onder Tsjechische vlag. De Noor won dit jaar de Rally van Polen in WRC2. En ook Juuso Nordgren, die net als Veiby 21 jaar is, gaat volgend jaar aan de slag bij Skoda.

Daarnaast blijven ook de Zweed Pontus Tidemand, die volop bezig is aan de ontwikkeling van de Volkswagen Polo R5, en de Tsjechische kampioen Jan Kopecky gesteund door Skoda. 

Welk programma de rijders zullen afwerken is nog niet geweten. Skoda richt zijn pijlen wellicht weer volop op WRC2 maar het lijkt niet uitgesloten dat de Tsjechen hun pionnen ook in andere kampioenschappen zullen uitspelen. Rovanperä reed dit jaar ook het Letse en Italiaanse kampioenschap (met Pirelli en Peugeot), Nordgren betwistte een deel van het Finse kampioenschap en Veiby pakte de Pacific Cup. En dan is er nog de vraag of Skoda geen interesse toont het Britse kampioenschap of een Europees kampioenschap.

Foto: Skoda Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 12 december 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons