van der Horst

Zweden: Sneeuwmuur nekt Ogier, Neuville ontsnapt, Suninen lacht

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
De middaglus eist slachtoffers in de Rally van Zweden. Thierry Neuville ging snel in de fout, tot twee keer toe, maar kwam zonder al te veel erg weg. Voor Sébastien Ogier is het (voorlopig) over en uit. Hij plantte zijn Citroën C3 diep in een sneeuwmuur. Het algemene klassement is ondertussen helemaal overhoop gehaald door de helse omstandigheden die meer lijken op een gravelrally dan een ijs- en sneeuwrally.
Belangrijkste feit vroeg in de middag is het grote tijdverlies (en de mogelijke opgave) van Sébastien Ogier (Citroën C3). Op dit moment is het nog niet duidelijk of de Franse wereldkampioen verder kan. Ogier ging op de zesde proef van de baan toen hij in een sneeuwmuur werd getrokken, op een plaats waar er weinig volk was om te helpen.

Thierry Neuville (Hyundai i20) was eerder al twee keer goed weggekomen. Ook hij raakte een sneeuwmuur maar raakte er wel nog uit. Even later verkeek hij zich nog eens in een rechtse bocht en moest hij voor een tweede keer rechtsomkeer maken.

Ondertussen is de stand helemaal overhoop gehaald want de dooi zorgt voor vreemde, natte omstandigheden. De sporen van de ochtendlus spelen de eerste starters ook parten. Neuville zal straks ook moeten openen, wat het nog moeilijker maakt.

Fiere leider is nu Teemu Suninen (Ford Fiesta) die op de zesde proef voorbij Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) die na de vijfde proef even mocht proeven van de kop. Ott Täna (Toyota Yaris) is de enige van de "grote drie" die foutloos bleef en voorlopig bestek legt op plaats drie, achter de Finnen. De top drie wordt gescheiden door acht seconden.

Foto: Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons