van der Horst

WRC: Sordo autoritair, Neuville zit in titanenstrijd

Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo - Hyundai i20
Sordo is na acht proeven in Sardinië nog altijd de soevereine leider. Thierry Neuville ligt in strijd met Sébastien Ogier en Teemu Suninen om de tweede plaats.
  • Prospeed Competition
Dani Sordo (Hyundai) heeft de touwtjes stevig in handen. De Spanjaard klokte zelfs nog een besttijd terwijl hij stilaan wat ruimte krijgt om te controleren. Teemu Suninen (Ford) maakte namelijk een foutje waardoor de marge van de Spanjaard gegroeid is tot meer dan een halve minuut.

Daar vechten Sébastien Ogier (Toyota), auteur van de eerste besttijd deze ochtend, Teemu Suninen (Ford) en Thierry Neuville (Hyundai) een stevige strijd uit. Neuville ging opnieuw op weg met twee reservebanden. Ook M-Sport volgde die tactiek. De Belg gaf aan dat het niet de beste optie was. 

WK-leider Elfyn Evans (Toyota) is vijfde, Ott Tänak is naar plaats zeven gegaan in zijn Hyundai. Voor Kalle Rovanperä is het over en uit. De Fin ging van de weg af.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons