van der Horst

WRC: Sordo in controle, Neuville en Ogier op scherp

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Met nog twee proeven te gaan in de rally van Sardinië, staat Dani Sordo nog altijd op kop. Achter hem vechten Thierry Neuville en Sébastien Ogier een heerlijke strijd uit.
Dani Sordo (Hyundai) heeft nog altijd een mooie voorsprong en lijkt op weg naar de zege, al zal hij wel alert moeten blijven. De Spanjaard verloor op de openingsproef zondagochtend ruim twaalf seconden, maar zette zich daarna nog eens goed recht. Hij heeft nog altijd zestien seconden bonus op zijn dichtste achtervolgers.

Dat zijn Sébastien Ogier (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai). De twee worden gescheiden door één tiende van een seconden, in het voordeel van de Fransman. Beide klokten elk een snelste tijd deze ochtend, maar Neuville nam net iets meer terug op de tweede proef dan dat hij verloor op de eerste proef. Wellicht zal het duel pas beslist worden op de laatste proef, de Power Stage van de rally. 

Daarachter geen veranderingen. Elfyn Evans (Toyota) volgt op één minuut en rijdt in het ijle, net zoals Teemu Suninen (Ford). Ott Tänak (Hyundai) is nog altijd zesde en blijft wat op de sukkel. Ook de Est mag stilaan zijn titelambities opbergen. Pierre-Louis Loubet (Hyundai) is zevende. Jari Huttunen (Hyundai) is achtste en leider in WRC2. De Fin heeft maar vijf tellen voorsprong op Kajetan Kajetanowicz (Skoda).

Straks volgt nog een lus van twee proeven. Rond 13 uur is de winnaar gekend.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons