van der Horst

WRC: Sordo viseert winst, Ogier geselt Neuville

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo lijkt stilaan op weg naar winst in Sardinië. Het ploegenspel bij Hyundai lijkt niet gespeeld te kunnen worden, want Thierry Neuville kan zich niet ontdoen van Sébastien Ogier die weer op P2 staat voor de slotdag.
  • De Swert Opticiens
Dani Sordo (Hyundai) lijkt op weg om zichzelf op te volgen in Sardinië. De Spanjaard bleef ontzettend sterk en vooral regelmatig presteren en houdt de concurrentie op achterstand. Sébastien Ogier (Toyota) kwelde ondertussen Thierry Neuville (Hyundai), terwijl de Belg de Fransman nochtans stevig onder de knoet had gisteren op dezelfde middagproeven. Ogier was twee keer sneller dan de Belg en sprong opnieuw voorbij de Oost-Kantonner. 

Ogier volgt nu op 27.4 seconden van de leider en heeft een voorgift van exact anderhalve seconde op Neuville. Hyundai had het ploegenspel kunnen spelen, maar dan had de Belg zich moeten ontdoen van Ogier. Neuville krijgt morgen, op de vier resterende proeven, nog een kans, maar Sordo lijkt steeds zekerder van de zege.

Elfyn Evans (Toyota) is nu vierde, maar Ogier kan wel een goede zaak doen in de WK-tussenstand. De Brit moet ook nog rekening houden met Teemu Suninen (Ford) die nog altijd druk zet op de Welshman. Ott Tänak (Hyundai) is zesde op ruime achterstand. Pierre-Louis Loubet (Hyundai) is op weg naar een zevende stek.

Jari Huttunen (Hyundai) neemt opnieuw de achtste stek in als leider in WRC2, nadat Oliver Solberg zijn VW op kant moest zetten op de slotproef.

Foto: Hyundai Motorsport 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons