van der Horst

WRC: Sordo wijst Neuville de weg

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Madre dios. Dani Sordo deed duidelijk zijn werk als interim-oeuvreur uitermate goed. Thierry Neuville klokte een schitterende tijd op KP2 en mag als leider naar de tweede dag in de Rally van Monte-Carlo, de opener van het WRC.
  • VR Racing
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai) liet graag wat tijd liggen op de eerste proef om dan toe te slaan op de tweede proef richting Bréziers, via een ondersneeuwde afdaling. Oevreur voor Neuville, Dani Sordo, deed duidelijk een schitterende job, want de tijd van de Belg was ronduit fabelachtig. Niemand kwam in de buurt van de tijd van Neuville.

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Neuville was maar liefst 25.5 seconden sneller dan Sébastien Ogier (Toyota), en zelfs 29.7 seconden sneller dan Ott Tänak (Hyundai). In de algemen stand heeft de Belg 19.1 seconden voorsprong op Ogier en 25.1 op de wereldkampioen. Elfyn Evans (Toyota) zit op enkele tiende van Tänak en is knap vierde. Sébastien Loeb (Hyundai) is vijfde maar wel al op 51 seconden van zijn kopman. Esapekka Lappi (M-Sport) is zesde op ruim een minuut en gaat de debuterende Kalle Rovanperä (Toyota) met een tiental seconden voor. 

Voor Teemu Suninen (M-Sport) zit de strijd er al vroeg op. De Fin kende transmissieproblemen en moest zijn Fiesta vroeg op kant zetten. 

In WRC2 leidt Mads Ostberg met een sterke tijd waarbij hij zelfs achtste algemeen komt. Hij leidt voor Ole Christian Veiby met dik seconden. Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul verloren een drietal minuten en een pak plaatsen. Die andere Belg, Grégoire Munster deed het wel goed. Munster klokte een sterke 12de tijd, onder meer voor Takamoto Katsuta, en is nu 15de algemeen, ofte vierde in WRC3. 

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 23 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons