van der Horst

WRC: Suninen vindt onderdak bij Hyundai

Teemu Suninen - M-Sport Ford World Rally Team - Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen - M-Sport Ford World Rally Team - Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen heeft niet lang zonder stuur gezeten. De Fin heeft amper de deur achter zich dichtgegooid bij M-Sport of hij vond al onderdak bij Hyundai Motorsport. Daar zal hij, zeker al in Spanje, starten met de nieuwe Hyundai i20 Rally2.
  • Heinz Performance
De Fin deelde het goede nieuws op sociale media. "Hyundai is gekend als een fantastisch team met een sterk teammoraal, professionalisme en een mentaliteit die motiveert", opende Suninen.

De Fin moest dit jaar de Ford Fiesta WRC delen met Adrien Fourmaux en werkte nog een halve WRC2-campagn afe. Geen van beide was een groot succes, en met de druk van de jonge Fransman leek een verdere toekomst uitgesloten op het hoogste niveau.

De Fin start straks nog in Finland met een VW Polo alvorens in de Hyundai te stappen.

Het is nog niet duidelijk hoe de verdere plannen eruit zien, maar het lijkt zonneklaar dat hij hoopt op meer. Wie de derde wagen zal bemannen volgend jaar bij de troepen van Andrea Adamo, is nog niet geweten, maar met Suninen in huis bezitten ze alvast over een extra troef.

Oliver Solberg, die straks dus teamgenoot wordt, start in Spanje met de WRC-versie van de Hyundai i20. Ook de zoon van Petter maakt kans om een zitje in te nemen volgend in het WRC-circuit.

Foto:M-SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 13 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons