van der Horst

WRC: Tänak allesoverheersend, Neuville vindt beter ritme

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Er staat absoluut geen maat op Ott Tänak in de Rally van Sardinië, de vijfde manche van het WRC. De Est bouwt zijn voorsprong verder uit op Dani Sordo en Sébastien Ogier die als opener blijft verbluffen. Thierry Neuville komt vrijdagmiddag stilaan in een beter ritme.
Ott Tänak blijft uitermate dominant op het Sardijnse onverhard. De Est rijgt sneller besttijden aan zijn kraal dan een non onze-lieve-vrouwtjes prevelt. Hij moest enkel één snelste tijd laten aan teamgenoot Dani Sordo (Hyundai) die vol in de strijd zit om de tweede stek. Met zijn besttijd sprong hij opnieuw voorbij Sébastien Ogier (Toyota) die als opener de schade meer dan beperkt. Sordo volgt nu op dik 25 seconden van Tänak, en heeft een bonus van bijna vier tellen op de Franse wereldkampioen.

Thierry Neuville (Hyundai) komt stilaan onder stoom, maar echt dichter komt hij niet. Op de laatste proef was hij op weg naar een sterke chrono, maar hij maakte een klein foutje. De Oostkantonner volgt nu al ruim driekwartminuut van de leider. Enig pluspunt is dat hij Elfyn Evans (Toyota) en Takamoto Katsuta (Toyota) uit zijn zog heeft gereden.

Straks volgen nog twee proeven.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons