van der Horst

Spanje: Tänak, altijd maar Tänak

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Er komt maar geen einde aan de dominantie van Ott Tänak. Na vier van de achttien proeven in de Rally van Catalonië staat de Est opnieuw stevig op kop. Thierry Neuville zit in de verdediging.
Ott Tänak (Toyota Yaris) toonde vrijdagochtend meteen weer hoe laat het was. De Est klokte de snelste tijd op de openingsproef, en werd twee keer tweede in de volgende proeven. Daarmee staat de Est ruim op kop in de tussenstand. Hij telt al 11.7 seconden voorsprong op Elfyn Evans (Ford Fiesta) die sterk begonnen is.

De enige die Tänak ietwat kon volgen was Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) maar de Fin reed op de slotproef lek en verloor bijna 40 seconden en zijn tweede plek. De Fin vecht nu net als zijn Finse teamgenoot Esapekka Lappi (Toyota Yaris) voor een plek in de top tien. Lappi kende wat remproblemen en ging zelfs twee keer van de baan op de openingsproef.

Thierry Neuville (Hyundai i20) zit als opener in de verdediging. Hij veegt de baan schoon voor zijn concurrenten en kan geen vuist maken. Hij is pas achtste in de tussenstand, op 37.8 tellen van de leider. Het ergste leed is geleden want deze middag worden de proeven van vrijdagochtend een tweede keer gereden. Er is ook wel een beetje goed nieuws want zowel Dani Sordo als Andreas Mikkelsen staan voorlopig voor zijn belangrijkste concurrent Sébastien Ogier. Sordo is derde op 19.2 seconden van Tänak, Mikkelsen vierde op 23.2 seconden. Ogier is voorlopig vijfde op 24.4 tellen.

Tussen Ogier en Neuville staan nog Sébastien Loeb (Citroën C3) die een sterke ochtend kende en zijn teamgenoot Craig Breen (Citroën C3).

Deze middag worden de drie ochtendproeven dus nog een keertje hernomen.

Foto: Vincent Wouters

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons