van der Horst

WRC: Tänak behoudt controle, Neuville blijft hangen

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Ott Tänak blijft verder uitlopen op zaterdagochtend in de Rally van Sardinië. De Est blijft oppermachtig en heeft de controle halfweg de rally volledig in handen. Sébastien Ogier scoorde een eerste snelste tijd voor Toyota na negen snelste tijden op rij voor Hyundai. Thierry Neuville blijft het moeilijk hebben en ziet nu ook Elfyn Evans wegrijden.
Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak (Hyundai) was het best wakker en deelde een zoveelste tik uit. Vooral Dani Sordo (Hyundai) was kind van de rekening. De Spanjaard viel stil en verloor twee proeven op rij een pak tijd. Op de tweede proef van de dag doorbrak Sébastien Ogier de zegereeks van Hyundai. De troepen van Andrea Adamo klokten negen proeven op rij de snelste tijd, maar Ogier blijft vechten als een leeuw. Met zijn snelste tijd sprong hij opnieuw over Sordo naar de tweede plaats. Dat gebeurt weliswaar ruim 40 seconden achter de rug van Tänak.

Daarachter was het uitkijken naar de strijd om de vierde plaats tussen Elfyn Evans (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai). De Belg had gisteren de bovenhand tot hij een klein foutje maakte en lek reed. Vandaag is het omgekeerd. De Welshman lijkt afstand te nemen van Neuville. "Ik ben onderweg met een schokdemper die we ontwikkelden voor Kenya, omdat het hier zo ruw is, maar ik ben niet zeker van die keuze", aldus Neuville.

Daarachter volgt Takamoto Katsuta (Toyota) maar hij blijft terrein verliezen, wat niet zo onlogisch gezien zijn startpositie vandaag. Mads Ostberg en Jari Huttunen, één en twee in WRC2, vervolledigen de top acht.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons