van der Horst

Tänak dominant naar slotdag van Argentinië

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Ott Tänak mag als leider naar de slotdag in Argentinië waar de vijfde manche van het WRC verreden wordt. Hij gaat zaterdagavond de Hyundai's van Thierry Neuville en Dani Sordo vooraf.
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak (Toyota Yaris) pakte zaterdagmiddag nog eens twee besttijden maar op de derde proef moest hij die snelste chrono aan Dani Sordo laten. De leider had wat last van een nukkige stuurbekrachtiging en nam geen risico'. Dat is ook voor niets nodig want hij verdedigt zondag 46.5 seconden op Thierry Neuville (Hyundai i20) die op het einde ook wat veiligheid inbouwde. Dani Sordo (Hyundai i20) is derde en is een ideale buffer tussen Neuville Sébastien Ogier.

De wereldkampioen kon, net zoals Sordo, wel nog een plaats opschuiven door een lekke band van Kris Meeke (Citroën C3) die van drie naar acht tuimelt. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) neemt Ogier zelfs in de tang. De Noor heeft een achterstand van 15 tellen op Ogier en kan dus zondag nog de nodige druk zetten op de wereldkampioen. Ondanks alle miserie is Esapekka Lappi (Toyota Yaris) zesde. Hij ging nog voorbij Elfyn Evans (Ford Fiesta) - en Meeke - op de slotproef.

In WRC2 is Kalle Rovanpera nog altijd op weg naar de overwinning. Pontus Tidemand volgt op 23 seconden.

Zondag zijn er nog drie proeven, waaronder de Power Stage op El Condor.

Foto:



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons