van der Horst

WRC: Tänak en Evans bovenaan in shakedown

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak en Elfyn Evans hebben op de shakedown van de Rally van Sardinië getoond klaar te zijn voor het weekend. Feit van de middag was de koprol van Kalle Rovanperä.
In volgorde van de WK-stand begon donderdagmiddag de proef van bijna 4 kilometer en die werd meteen opgeschrikt door de koprol van Kalle Rovanperä (Toyota). De jonge Fin knalde naar de besttijd in de openingsrun maar schoof na de finish van de baan. 

Na de tweede run stond Ott Tänak (Hyundai) helemaal bovenaan, maar dan kwamen de Fiesta's opzetten. Esapekka Lappi (Ford) en een verrassende Gus Greensmith (Ford) stonden een hele poos bovenaan, maar in de slotfase kwam iedereen nog eens buiten en duwden de Fiesta's weer naar achter. 

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak en WK-leider Elfyn Evans (Toyota) pakten de snelste tijd: 2:13.6. Evans had er wel vier runs voor nodig. Ze waren acht tienden sneller dan Sébastien Ogier (Toyota). Daarachter een triolet Hyundai's met Dani Sordo, een imponerende Pierre-Louis Loubet en Thierry Neuville. Lappi en Greensmith moesten tevreden zijn met plaats zeven en acht. 

In Rally 2 ging Mads Ostberg het snelst over het parcours in zijn Citroën C3.

De rally begint morgen pas echt. Na 16 proeven kennen we zondagmiddag de winnaar.

Foto: Hyundai Motorsport en wrc.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 8 oktober 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons