van der Horst

WRC: Tänak en Munster in Rallye des Ardennes

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Écurie Bayard, de drijvende kracht achter de Rallye des Ardennes, kondigt de komst van Ott Tänak en Grégoire Munster aan. Deze manche van de BRC Cup vindt plaats op 31 maart en 1 april. De toppers komen er de Rally van Kroatië voorbereiden die drie weken later het decor vormt van de vierde WRC-manche.
De Rallye des Ardennes pakte uit met een enorme verrassing. Ott Tänak (Ford), de huidige leider in het Wereldkampioenschap Rally en winnaar van de jongste Rally van Zweden, komt er in zijn Puma Rally1 warmdraaien voor de Rally van Kroatië. Tänak zal buiten competitie starten, als 0-wagen. Vorig jaar gebruikten Pierre-Louis Loubet (Ford) en M-Sport nog de South Belgian Rally als testbasis voor Kroatië.

Ook Grégoire Munster (Ford) staat aan de start, met de Ford Fiesta Rally2 van SXM. Hij zal wel in competitie rijden en behoort daarmee meteen tot het kransje favorieten voor winst. Het nieuws werd bevestigd door Jourdan Serderidis die zelf ook aan de start komt. De Griekse Belg zal er zijn debuut maken met de VW Polo Rally2.

De Rallye des Ardennes maakte afgelopen winter een comeback naar het BRC, weliswaar als Cup-manche, en kan dus meteen uitpakken met enkele ronkende namen. Het is nog afwachten of andere BRC-toppers deze rally op hun programma zullen zetten om extra BK-punten te scoren.

Foto: M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 28 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally des Ardennes.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons