van der Horst

WRC: Tänak en Rovanperä bovenaan in Estland

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä en Ott Tänak hebben meteen hun favorietenrol in Estland, waar de zevende manche van het WRC plaatsvindt, kracht bijgezet. De Fin en de Est zetten zich vooraan op de shakedown. Thierry Neuville werd zesde.
  • Powercars
De toon in Estland is gezet. Met een gemiddelde van meer dan 120 km/u en een Fin en een Est bovenaan weten we meteen waar we ons kunnen aan verwachten dit weekend. Ott Tänak (Hyundai) opende het best op de eerste run. Ondanks dat hij moest openen, deed ook Sébastien Ogier (Toyota) het opnieuw niet onaardig bij zijn eerste passage. Zo was hij maar een tiende trager dan Elfyn Evans (Toyota) en zelfs sneller dan Thierry Neuville (Hyundai), derde op de baan. Kalle Rovanperä (Toyota) zette zich al snel op de tweede stek.

Tijdens de tweede run werden de plaatsen bovenaan gerespecteerd maar tijdens de derde run zette Rovanperä zich voor Tänak. Takamoto Katsuta (Toyota) liet zich opnieuw zien met een derde tijd, voor Evans, Ogier en uiteindelijk Neuville. In WRC2 ging de snelste chrono naar Oliver Solberg.

Donderdagavond, vanavond dus, is er al een eerste echte klassementsproef, de eerste van in totaal 24 proeven. Morgen start de rally dan echt. De Power Stage sluit zondag de zevende manche af.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 15 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons