van der Horst

Zweden: Tänak los, Neuville vecht

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Ott Tänak leidt soeverein in de rally van Zweden na veertien proeven. De Est heeft nog twee showproefjes voor de boeg en dan kan hij als leider naar de slotdag. De strijd om de podiumplaats, en zelfs plaats twee, is ondertussen een nagelbijter geworden.
De middaglus was volledig voor Ott Tänak (Toyota Yaris) wiens duivels nu helemaal ontbonden lijken. Met twee besttijden op drie diepte hij zijn voorsprong fors uit en reikt hij al een hand uit naar de overwinning in Zweden. 

Esapekka Lappi - Citroën C3
Esapekka Lappi - Citroën C3
Inmiddels is een helse strijd losgebarsten om de tweede en derde podiumplaats waar zeker vier rijders nog aanspraak op maken. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) redt maar net zijn tweede plaats na een slappe dag. Hij volgt al op 54.3 seconden, maar nog belangrijker is wat er zich achter hem afspeelt, want een trio komt steeds dichter. Esapekka Lappi (Citroën C3) volgt nu op 1.9 seconde van de Noor. 

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20) had al tweede kunnen staan, maar hij ging op Vargasen, lees de proef van Colin's Crest, in de fout en verloor zeker vijf seconden nadat hij zijn Hyundai even aan het tollen bracht. Hij staat nu op 4.5 seconden van de tweede plaats. Elfyn Evans (Ford Fiesta) doet ook nog mee, maar zal zich nog flink moeten reppen want hij staat op twee volle handen van de podiumstek. 

Kris Meeke (Toyota Yaris) is zesde met amper een halve seconde voorsprong op Sébastien Loeb (Hyundai i20) die maar geen regelmaat in zijn prestatie krijgt. Teemu Suninen (Ford Fiesta) kon daar in de buurt staan, maar de jonge Fin plantte de Fiesta tegen een boom en verloor opnieuw veel tijd en is nu achtste.

Foto's: Hyundai Motorsport & Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons