van der Horst

Tänak officieel naar Hyundai

Ott Tänak
Ott Tänak
Ott Tänak trekt naar Hyundai. Hij tekent voor twee seizoenen bij het Koreaanse team onder leiding van Andrea Adamo. Hij wordt straks teamgenoot van Thierry Neuville, tenzij...
Niet dat het als een verrassing uit de lucht komt vallen, maar Hyundai mag volgend jaar met het nummer één op pad. De formatie trok Ott Tänak aan om de rangen te versterken. Wat iedereen al wist sinds afgelopen weekend is nu officieel bevestigd.

Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
"Groot respect voor wat Hyundai al bereikte. De strijd was intens met hen, dus ik ben benieuwd om het eens van een andere kant te zien", aldus Tänak die niet veel verder raakt dan enkele clichés. Voor velen is het onbegrijpelijk dat hij Toyota verlaat, maar de loonsverhoging zou te hard wegen op het budget van Gazoo Racing. Daarnaast zou Tänak met nog andere zorgen hebben gekampt. Zorgen die hij deelde met Esapekka Lappi die al even onbegrijpelijk de deur achter zich dicht smeet vorig jaar. 

Andrea Adamo geeft aan dat dit een demonstratie is van de ambitie van Hyundai. Adamo geeft ook aan dat de line-up compleet is, met Thierry Neuville en Ott Tänak die het volledige kampioenschap zullen rijden. Sébastien Loeb en Dani Sordo zullen een wagen delen. Hyundai zoekt nog naar een oplossing voor Andreas Mikkelsen en Craig Breen maar gezien de R5 verder ontwikkeld wordt, lijkt hun toekomst al gekend. 

Tenzij. Neuville heeft wel nog een contract bij Hyundai, maar nu zit de formatie wel met twee zware contracten. Het is ook maar de vraag hoe blij de Belg is met de komst van de Est. Een overstap naar een ander team lijkt eerder onwaarschijnlijk, maar wie had de overstap van Tänak twee maanden geleden zien aankomen?

Foto: RIP & Toyota Gazoo Racing WRC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 31 oktober 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons