van der Horst

WRC: Tänak ontketend in Sardinië

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak is helemaal ontketend in de Rally van Sardinië, de vijfde manche van het WRC. De Est heeft nu al een stevige voorgift van driekwart minuut op Craig Breen en bijna een minuut op Sordo.
Het klassement lijkt stilaan in een plooi te vallen. Zonder pech gaat Ott Tänak (Hyundai) de zaterdagetappe als leider besluiten. De Est verzamelt de snelste tijden en zet Craig Breen (Ford) nu op exact 45 seconden, ruim een halve minuut meer dan bij het begin van deze lange dag. Dani Sordo (Hyundai) hangt op 12 seconden van de Ier. De Spanjaard probeert de dubbel te forceren voor Hyundai, maar beperkt wel de risico's zodoende de wagen heel thuis te brengen. Al kwam hij op het einde van de vijftiende proef goed weg toen hij even een hek in gleed.

Pierre-Louis Loubet (Ford) hangt op vijfkwart minuut, maar heeft het steeds moeilijker om het tempo van zijn voorgangers te volgen. Hij is wel helemaal verlost van Adrien Fourmaux (Ford) die het momentum wat kwijt is en ook even dacht dat hij problemen had en zo wat tijd verloor. De Fransman moet stilaan beginnen uitkijken want Kalle Rovanperä (Toyota) komt plots snel dichter. De Fin is ondertussen ook verlost van Takamoto Katsuta (Toyota) die ook wat kleine probleempjes kent. Gus Greensmith (Ford) is zevende, op bijna 5 minuten.

Nikolay Gryazin leidt nog altijd in WRC2. Hij heeft ruim een halve minuut voorsprong op Jan Solans en ongeveer driekwart minuut op een peloton aangevoerd door Chris Ingram.

Straks zijn er nog twee proeven. Daarna mogen de wagens naar Alghero voor hun eerste en enige servicebeurt van de dag.

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons