van der Horst

WRC: Tänak op een zucht van vijftiende WK-zege

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak staat op 20 kilometer van zijn vijftiende WRC-zege, zijn tweede in de Rally van Sardinië. De Est heeft een geruststellende voorsprong op Craig Breen en Dani Sordo.
Enkel een drama kan Ott Tänak nu nog van de zege houden in de vijfde manche van het WRC. Het zou voor de Est pas zijn eerste zege zijn in ruim een jaar. Zijn laatste overwinning dateert van de Arctic Rally in Finland, in de winter van 2021. De Est ging zondag gewoon door op zijn elan, om de concentratie te behouden, en diepte zijn voorsprong verder uit met onder meer zijn 300ste besttijd ooit.

Verder is iedereen bezig met de banden te sparen voor de Power Stage, wat zondagochtend vooral een vervelend kijkstukje oplevert. Zelfs Dani Sordo (Hyundai) lijkt niet meer zinnens om de druk op Craig Breen (Ford) op te voeren. Breen staat op een minuut van Tänak en heeft 24 seconden voorsprong op de Spanjaard.

Ook daarachter ligt alles zo goed als vast. Pierre-Louis-Loubet (Ford) is een halve minuut verwijderd van het podium en heeft op zijn beurt een minuut voorsprong op Kalle Rovanperä (Toyota) die net zoals Elfyn Evans (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai) aan een slakkengangetje de zondagproeven afwerkt. Neuville hield wel een generale repetitie op de Power Stage en pikte zo ineens de "scratch" mee.

Takamoto Katsuta (Toyota) is op weg naar een zesde stek, Gus Greensmith (Ford) naar een zevende plaats en Nikolay Gryazin naar een achtste plaats, als waarschijnlijke winnaar in WRC2. De Rus zal een uitstekende zaak doen in het kampioenschap nadat Andreas Mikkelsen en Yohan Rossel moesten opgeven.

Straks volgen er dus nog twee proeven, goed voor 20 km tegen de klok. De korte Power Stage langs de kust sluit deze editie af.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 5 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons