van der Horst

WRC: Tänak op een zucht van winst

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak staat op een zucht van zijn eerste seizoenszege. De Est gaat met een ruime voorsprong naar de slotproef van de Arctic Rally, de tweede manche van het WRC. Thierry Neuville is op weg naar een tweede podium dit jaar, maar de strijd met Kalle Rovanperä om plaats twee is nog niet voorbij.
  • Dreamdrive
Het was Elfyn Evans (Toyota) die de snelste tijd klokte en daarmee ook de richttijd heeft gezet voor de tweede passage waar straks extra powerstagepunten kunnen gescoord worden. De Welshman zet daarmee flink wat druk op Craig Breen (Hyundai) in de strijd om plaats vier. Kalle Rovanperä (Toyota) klokte de tweede tijd, exact een tiende sneller dan Thierry Neuville (Hyundai) die de druk hoog houdt op de jonge Fin.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak (Hyundai) liet wat begaan. De Est heeft 19.2 seconden voorsprong op Rovanperä en staat dus op een zucht van de overwinning. Het zou al zijn veertiende WRC-winst zijn. Thierry Neuville moet nog 1.9 seconde goedmaken op de Fin wil hij nog een plaatsje opschuiven, maar de Belg zal sowieso een goede zaak in de WK-tussenstand. Daarachter vechten Breen en Evans dus een mooie strijd uit. De Ier heeft nog een marge van 3.9 seconden op Evans. Achter hen lijken de posities vast te liggen met Oliver Solberg (Hyundai) op plaats zes en Takamoto Katsuta (Toyota) op zeven. De jonge Noor houdt best wel zijn ogen gericht op de Japanner. Teemu Suninen (Ford) rondt de top acht na een moeilijke rally.

De laatste proef, goed voor nog eens ruim 22km, begint iets over twaalf. 

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 28 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Arctic Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons