van der Horst

Zweden: Tânak op zucht van winst, Neuville klimt podium op

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Met enkel nog de Power Stage te gaan is Ott Tänak op weg naar zijn zevende carrièrewinst in de Rally van Zweden. Dat is de tweede manche van het wereldkampioenschap. Hoeveelste Thierry Neuville straks eindigt is nog onduidelijk, want er woedt een hels gevecht met Esapekka Lappi. Voor de tweede rally op rij lijken drie verschillende merken het podium te gaan bezetten.
  • Dreamdrive
Nogal een vreemde ochtend waarbij de meeste rijders vooral gecontroleerd richting de Power Stage reden. Dat was niet het geval bij Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), Esapekka Lappi (Citroën C3) en Thierry Neuville (Hyundai 20) die nog volop moesten gaan voor de tweede plaats. Het was Lappi die het best wakker was. Hij reed eerst Mikkelsen los en zette Neuville daarna verder op achterstand. Lappi trekt dus voorlopig aan het langste eind en heeft nu 4.4 seconden voorsprong op Neuville die op zijn beurt 4.2 tellen voorsprong heeft op Andreas Mikkelsen die de Belg wellicht niets meer in de weg zal leggen.

Anderzijds: Mikkelsen zal zich nog moeten reppen, want Elfyn Evans (Ford Fiesta), auteur van een nieuwe besttijd op de tweede proef van de dag, zit op amper dik zes seconden van de Noor.

Ondertussen is Ott Tänak (Toyota Yaris) freewheelend richting een nieuwe overwinning aan het rijden. Tänak kon ook de banden wat sparen, net zoals onder meer Sébastien Ogier (Citroën C3) om straks nog eens uit te halen op de Power Stage.

De strijd om de zesde plaats lijkt in het voordeel van Kris Meeke (Toyota Yaris) uit te draaien. De Noord-Ier heeft inmiddels 9.2 seconden voorsprong op negenvoudige wereldkampioen Sébastien Loeb (Hyundai i20). Pontus Tidemand (Ford Fiesta) rijdt in het ijle op plaats acht.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 17 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons