van der Horst

WRC: Tänak opent fors, Neuville puft

Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak - Hyundai i20
Na vier van twintig proeven in de Rally van Sardinië, de vijfde manche van het WRC, leidt Ott Tänak de wedstrijd. Thierry Neuville heeft er een moeilijke ochtend op zitten, maar het kon een pak slechter want Teemu Suninen moest de strijd al verlaten en Kalle Rovanperä brak de ophanging.
  • LTF
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Na een tegenvallende Rally van Portugal had Hyundai iets goed te maken en vooral Ott Tänak (Hyundai) ging meteen aan de slag. De Est scoorde een perfecte vier op vier. Hij raakte echter moeilijk verlost van Kalle Rovanperä (Toyota), maar de jonge Fin brak aan het einde van de lus zijn ophanging, verloor eerst een pak tijd en moest uiteindelijk stoppen. Daardoor heeft Tänak al een buffer van 16.7 seconden op teamgenoot Dani Sordo (Hyundai).

Sébastien Ogier (Toyota) was misschien wel dé man van de ochtend. De Fransman moest als eerste de baan op, maar weerstond goed en volgt nu op amper twee tellen van de Spaanse Hyundairijder.

Thierry Neuville kende een moeilijke ochtend, maar mag wel gaan lunchen als vierde. De Belg kwam maar moeilijk in zijn ritme en sakkerde dan ook. In geen tijd keek hij aan tegen een achterstand van een halve minuut op Tänak, maar de Belg beperkte in het tweede deel van de lus wel de schade ook al staat hij voor een zware opdracht met een achterstand van 35 seconden op zijn teamgenoot. De Belg ging wel nog voorbij Takamoto Katsuta (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota) in het slot van de ochtend. Katsuta verloor zijn stekje toen hij even een strobaal raakte.

Nog erger verging het Teemu Suninen (Ford) die net zoals in Monte-Carlo moest opgeven in de openingsproef nadat hij van de baan ging. Suninen nam Fourmaux zijn plaats terug in. De Fransman startte wel in WRC2, maar ook hij is al uitgeteld.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons