van der Horst

WRC: Tänak opent fors, Suninen crasht fors

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Het WRC 2021 is vertrokken en het is Ott Tänak die de eerste leider is. De Est zette alle Toyota's een neus. Thierry Neuville reed een vijfde tijd. Teemu Suninen ligt reeds in de lappenmand na een crash.
Exact om 14u08 werd de start gegeven van het nieuwe wereldkampioenschap in Saint-Disdier, meteen goed voor een opdracht van dik 20 km. 

Sébastien Ogier (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota) openden en eindigden zowat naast elkaar, slechts met één tiende tussen. Ogier had wel wat remproblemen. Kalle Rovanperä (Toyota) ging sneller dan zijn teamgenoten en was zo snelste Toyota, maar het was Ott Tänak die met de eerste besttijd ging lopen, ondanks problemen met de ruitenwissers. "Niet zo leuk, nee", reageerde hij laconisch. Hij reed ruim drie seconden sneller dan het triolet Toyota's.

Thierry Neuville(Hyundai) die aan zijn eerste meters bezig was met Martijn Wydaeghe, klokte een goede vijfde tijd en sluit zijn wagonnetje aan op 3.9 seconden van zijn Estse teamgenoot. Daarachter gaapt al een gat want Dani Sordo (Hyundai) verloor 18 seconden op Tänak. Gus Greensmith (M-Sport) volgt al op driekwartminuut.

Teemu Suninen - M-Sport Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen - M-Sport Ford Fiesta WRC
Slecht nieuws voor Ford en Teemu Suninen. De Fin was op weg naar de snelste tijd maar gleed in het slot van de proef uit over een natte gele lijn en dook na een koprol de dieperik in. Slecht nieuws voor de Fin, die nog op zoek is naar een uitgebreid programma bij M-Sport. 


Foto's: Hyundai Motorsport & M-SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 21 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons