van der Horst

Argentinië: Tänak riant op kop

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak gaat na de openingsdag aan de leiding in de rally van Argentinië, manche vijf van het WRC. De Est haalde ook na de middag verschroeiend uit en snelde weg van eerste achtervolgers Kris Meeke en Thierry Neuville.
Tänak (Toyota Yaris) nam na vijf proeven de koppositie in handen en schakelde na de middag nog een versnelling hoger. Niemand kwam in de buurt van de Est die alle snelste tijden voor zijn rekening nam. Kris Meeke (Citroën C3) bleef het langst in de buurt van Tänak maar moest hem uiteindelijk beetje bij beetje laten gaan. De Brit volgt al op 22.7 seconden.

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville (Hyundai i20) kende een meer dan degelijke middag al namen ze bij Hyundai wel een berekend risico door hun wagens uit te sturen op harde banden, terwijl de rest van het pak koos voor een gemengde "compound" of zelfs vier zachte banden. Uiteindelijk bleek het een goede gok van Hyundai. Neuville klom dankzij de bandenkeuze van plaats zes naar plaats drie en neemt zelfs Meeke in het vizier. De Oostkantonner telt amper 5.9 seconden achterstand op Meeke. Met een goede middag versiert Neuville ook een goede startpositie voor zaterdag.

Dankzij een sterke tijd nam Neuville ook afstand van Sébastien Ogier (Ford Fiesta) die van het virtuele podium valt en al op 36.4 seconden staat van de leider. Nog beter voor de Belg is dat teamgenoot Dani Sordo nog tussen Neuville en Ogier staat, na een heel regelmatige dag. Ook hij werd geholpen door de harde Michelins.

Vooraan viel Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) weg. De Noor reed lek op de openingsproef van de middaglus en is pas zevende, na Craig Breen (Citroën C3) die zelfs nog even jacht probeerde te maken op Ogier. Esapekka Lappi (Toyota Yaris), ook slachtoffer van een lekke band, is achtste, weliswaar op meer dan een minuut van zijn teamgenoot.

Foto: TGR & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 27 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons