van der Horst

WRC: Tänak sant in eigen land, Neuville hangt in de touwen

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak heeft de verwachtingen dit weekend volledig ingelost. De Est won in eigen land de Rally van Estland, de vierde WRC-manche en de eerste na de coronapauze. Voor Thierry Neuville is het een rally om snel te vergeten na een opgave gisteren en mechanische problemen vandaag.
Craig Breen - Hyunda i20 WRC
Craig Breen - Hyunda i20 WRC
De leidersplaats van Tänak (Hyundai) kwam op zondag niet meer in gevaar. De wereldkampioen liet de besttijden aan de rest en reed gecontroleerd naar de overwinning. Zijn eerste voor Hyundai. Craig Breen (Hyundai) reed een dijk van een wedstrijd. Hij eindigde tweede en hield vakkundig Sébastien Ogier (Toyota) af. Er zaten amper vijf tellen tussen beiden, weliswaar op dik twintig tellen van de kop van de koers. De Fransman moest dus tevreden zijn met de derde stek, maar blijft wel aan de leiding van de WK-tussenstand.

Sébastien Ogier & Julien Ingrassia
Sébastien Ogier & Julien Ingrassia
Elfyn Evans (Toyota) werd vierde en sprokkelt weerom veel punten voor het kampioenschap. Hij eindigde voor zijn teamgenoot Kalle Rovanperä (Toyota) die wel aan de haal ging met de vijf punten van de Power Stage. Zonder een minuutje straftijd was de jonge Fin tweede geworden. De Fords van Teemu Suninen en Esapekka Lappi werden anoniem zesde en zevende. Gus Greensmith, ook in een M-Sport Ford, sluit de top acht en pakt nog een puntje. 

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Voor Thierry Neuville werd het een weekend om snel te vergeten. Nadat hij gisteren een wiel afreed, kende hij vandaag elektrische problemen waardoor de Belg niet kon meedingen om Powerstagepunten. Ogier telt nu 79 punten, 9 meer dan Evans en 13 meer dan Tänak die daarom zijn nulscore in de Monte-Carlo bijna helemaal heeft weggewerkt. Neuville is pas vijfde met 42 punten en lijkt al vroeg uitgeteld voor de titel.

Grégoire Munster kende een moeilijke rally met vier lekke banden op de openingsdag en ook wat problemen op zondag, maar wist uiteindelijk wel de finish te halen als 24ste algemeen. Renaud Jamoul werd tweede in WRC2 met Adrian Fourmaux.

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons