van der Horst

Zweden: Tänak weer bovenaan - Neuville rukt op

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak staat kort over halfweg in de Rally van Zweden, manche twee van het WRC, opnieuw aan de leiding. Teemu Suninen ging snel in de fout en zakte weg in de stand. Thierry Neuville is inmiddels opgeschoven naar de vierde plaats.
Op de openingsproef van de dag ging Ott Tänak (Toyota Yaris) meteen voorbij Teemu Suninen (Ford Fiesta) die duidelijk minder zijn voordeel van gisteren, als late starter, kon uitspelen. Op de volgende proef werd de droom van de jonge Fin helemaal aan diggelen geslagen, want hij ging van de baan en verloor anderhalve minuut in een sneeuwbank.

Door het wegvallen van Suninen heeft Tänak plots een mooie voorgift op de tweede in de stand en dat is Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). De Noor volgt al op 33.8 seconden, maar kan mogelijk nog een fantastische dienst bewijzen aan zijn Belgische teamgenoot.

Elfyn Evans (Ford Fiesta) neemt het plaatsje van Suninen op het podium in en is voorlopig derde op 50.7 seconden, maar of hij die plaats nog lang zal vasthouden, is hoogst onzeker. Hij wordt immers op de huid gezeten door Thierry Neuville (Hyundai i20), die met een sterke ochtend van zeven naar vier sprong en op amper een seconde van het podium staat. Hij moet wel nog uitkijken voor Esapekka Lappi (Citroën C3) die op zijn beurt ook op één seconde volgt. Kris Meeke (Toyota Yaris) loert ook op minder dan tien seconden van het podium. Sébastien Loeb (Hyundai i20) is wat weggezakt naar plaats zeven en heeft nu Teemu Suninen in zijn achteruitkijkspiegels.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons