van der Horst

Tänak wint voor Neuville in Argentinië

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De derde zege van Ott Tänak is zonder meer de meest dominante. De Est was in de Rally van Argentinië, manche vijf van het WRC, heer en meester op het onverhard. Thierry Neuville werd tweede en doet een goede zaak in de WK-tussenstand.
  • St. Paul
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak (Toyota Yaris) controleerde op de slotdag en liet wat begaan. Thierry Neuville (Hyundai i20) kon nog terugkomen tot op 37.7 seconden maar de leiding kwam op geen enkel moment in gevaar. De Est maakte enkel op de openingsdag een foutje maar reed voor de rest de perfecte wedstrijd. Neuville ging wel nog vol. Hij pakte nog een ritwinst en graaide ook nog vijf extra punten mee op de Power Stage. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) pakte er ook wel vier.

Dani Sordo/Del Barrio - Hyundai i20 Coupe WRC
Dani Sordo/Del Barrio - Hyundai i20 Coupe WRC
Dani Sordo (Hyundai i20) is een knappe derde na een heel regelmatige koers. De Spanjaard moet de komende rally's zijn zitje wel laten aan Hayden Paddon. Hij bleef dus Ogier voor die vierde werd en zich zelfs nog moest reppen om Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) voor te blijven. De Noor drong nog fel aan en had Neuville nog wat meer kunnen helpen in de strijd om de titel, maar de Fransman weerstond. Elfyn Evans (Ford Fiesta) werd zesde na een teluerstellende rally. Kris Meeke (Citroën C3) besloot als zevende maar zonder een lekke band zat een podiumplaats er zeker in. Hij redde de meubelen van het Franse team na de koprol van Craig Breen zaterdag. Esapekka Lappi eindigde achtste (Toyota Yaris) en pakte zo nog wat belangrijke punten mee voor de constructuers.

Pontus Tidemand boekte een nieuwe winst in WRC2, nadat Kalle Rovanpera uit de wedstrijd rolde.

In de WK-stand telt Ogier nu precies honderd punten. Dat zijn er tien meer dan Neuville en 28 meer dan Tänak.

Volgende afspraak is dan van Portugal, midden mei.

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 29 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons