van der Horst

WRC: Tänak zet met fout Toyota in zilveren zetel

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak heeft zijn koppositie moeten afstaan aan Elfyn Evans aan het einde van de zaterdaglus in de Rally van Portugal, manche vier van het WRC. De Welshman ligt op koers voor zijn eerste seizoenszege nadat Tänak van de baan ging, maar Dani Sordo is nog niet uitgeslagen.
Ott Tänak (Hyundai) was veruit de snelste van de dag, maar de Est maakte in het slot een fout en moest net zoals Thierry Neuville (Hyundai) opgeven met een gebroken achterwiel. Hyundai beleefde gisteren een droom, maar belandt stilaan in een nachtmerrie.

Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak - Hyundai i20
De Koreanen hebben nog een hangijzer in vuur met Dani Sordo (Hyundai). Hij volgt op 16.4 seconden van Elfyn Evans (Toyota) die de kop op een zilveren schotel in handen kreeg. Sordo zal wellicht de merkenpunten moeten binnenhalen morgen, waardoor de Welshman op weg lijkt naar winst en een uitstekende positie in de titelstrijd.

Sébastien Ogier (Toyota) volgt inmiddels al op een minuut en geniet zonder uit te blinken een goede uitgangspositie voor de slotdag en voor de titelstrijd. Takamoto Katsuta (Toyota) is op weg naar een knappe vierde plaats. De Japanner presteert uiterst seccuur en doet wat moet.

Hij wordt gevolgd door de Fords van Gus Greensmith en Adrien Fourmaux die opschoven dankzij mechanische problemen bij Kalle Rovanperä (Toyota). De top acht wordt verrassend afgesloten door Esapekka Lappi, leider in WRC2, en Teemu Suninen.

Foto: Toyota Gazoo en Hyundai Motorsport.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons