van der Horst

WRC: Teams bekennen kleur

Ford Puma Rally1
Ford Puma Rally1
Met de lancering van de nieuwe Ford Puma Rally1, hebben alle WRC-teams nu hun (nieuwe) kleuren getoond voor het komende WRC-seizoen. De Puma onderging de grootste verandering ten opzichte van 2022.
Hyundai i20 Rally1
Hyundai i20 Rally1
Hyundai was het eerste team om hun nieuwe 'livery' te onthullen. Hyundai bleef weerom trouw aan hun kleurstelling die ze al gebruiken sinds hun herintrede in 2014. Er zijn eerder subtiele verschillen in vergelijking met vorig jaar. De line-up onderging wel veranderingen met de komst van de Fin Esapekka Lappi en de comeback van Craig Breen. Thierry Neuville en Dani Sordo bleven het merk trouw.

Toyota Yaris Rally1
Toyota Yaris Rally1
Bij Toyota Gazoo Racing waren er zodoende nog minder verschillen, zowel in kleursetting als in de line-up. Het team rekent opnieuw op wereldkampioen Kalle Rovanperä, Elfyn Evans en Sébastien Ogier die dit jaar het stuur deelt met Takamoto Katsuta.

M-Sport pakte, zoals de traditie het stilaan wil, wel uit met een vernieuwd jasje, al bleven de kleurtjes grotendeels hetzelfde: paars-blauw. Malcolm Wilson en Richard Millener haalden Ott Tänak binnen als nieuwe spits. Pierre-Louis Loubet mag dit jaar verder groeien en kreeg Nicolas Gilsoul naast zich. Gus Greensmith verliet het team, terwijl Adrian Fourmaux een stap terug neemt en een WRC2-team vormt met Grégoire Munster. 

Het nieuwe seizoen begint komende donderdag, 19 januari, met de Monte-Carlo, zoals de traditie het wil.

Foto: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport en M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 16 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons