Total 24 Hours of Spavan der Horst

WRC-teams bekennen kleur

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
In Birmingham zijn de WRC-teams voor volgend jaar voorgesteld. Het was uitkijken naar de "livery's" van Hyundai en Citroën. M-Sport communiceerde eind vorige week al hun outfit.
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Bij Toyota hadden ze weinig werk aan de bestickering dit jaar. Die is nagenoeg identiek aan die van de wagen van vorig jaar. Toyota Gazoo Racing trekt de livery door naar nagenoeg alle disciplines en zijn zo heel herkenbaar, wereldwijd.


Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
Ford onthulde eerder deze week al hun livery. Ze keren terug waar ze gestopt zijn voor de komst van Sébastien Loeb. Die nam namelijk Red Bull mee als sponsor en dus werd afgestapt van het azuurblauwe kleurtje dat gebruikt werd vanaf 2016. De stier is meegegaan met de wereldkampioen en dus grijpt M-Sport terug naar het design van voor 2016.

Citroën C3 WRC
Citroën C3 WRC
De Citroën C3 WRC is al niet de mooiste van de klas, en de komst van Ogier en Red Bull hebben de wagen weinig goed gedaan. Vooraan en achteraan is Citroën trouw gebleven aan hun rode kleur. In het midden komt nu het gekende logo van Red Bull. Achteraan zijn er allemaal kleine "double chevrons" verwerkt in het design, een ode aan 100 jaar Citroën.

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Geen drastische veranderingen bij Hyundai dat trouw is gebleven aan de babyblauwe kleur met rood-oranje accenten. Het rood-oranje is wel prominenter aanwezig dan voorheen en zorgen voor een nog meer agressieve look.De wagens verhuizen nu in hun nieuwe tenue naar de straten van het Prinsdom Monaco voor de vertrouwde groepsfoto aan het Casino. Binnen een tiental dagen worden de debatten daar dan geopend.

Foto's: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing, M-Sport en Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 12 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons