van der Horst

WRC: Thierry Neuville boekt zege in Ypres Rally

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft de Ypres Rally (opnieuw) op zijn naam geschreven, dat is de achtste WRC-manche van het seizoen. De Belg haalde het zondag uiteindelijk vrij makkelijk van teamgenoot Craig Breen en een sterke Kalle Rovanperä.
Thierry Neuville (Hyundai) legde de voorbije dagen de basis voor een thuisoverwinning. Met een voorsprong van ruim tien seconden op Craig Breen (Hyundai) begon hij aan de slotdag en toen Breen even in de fout ging op de openingsproef van de slotdag lag het klassement vast. Neuville reed met de derde tijd op de Power Stage soeverein naar de zege. Aan de finish had hij een halve minuut voorsprong op Breen.

Het spande nog om de derde stek tussen de Toyota's van Elfyn Evans, Kalle Rovanperä en Sébastien Ogier (Toyota). Die laatste moest al snel afhaken want hij reed al vroeg op de dag lek. De wereldkampioen legt dus beslag op de vijfde plaats. Rovanperä nam uiteindelijk nog vrij makkelijk de maat van Evans. De Fin had uiteindelijk nog een plus van 6.5 seconden op de Welshman. Dat speelde zich wel af op driekwart minuut van de winnaar. Ott Tänak (Hyundai) werd zesde op ruime afstand na zijn lekke band op zaterdag. De Est nam wel nog de vijf powerstagepunten mee naar huis.

Yohan Rossel werd zevende en eerste in WRC3. Hij profiteerde van pech bij Sébastien Bédoret die een cardan brak. De jonge Belg eindigde uiteindelijk elfde. PJM Cracco werd op die manier achtste en eerste Belg. Meteen de eerste winst in het BRC voor de Cracco. Fabian Kreim werd negende, Vincent Verschueren tiende en tweede in het BRC.

Jon Armstrong won in JWRC, bij de Belgische junioren ging de winst voor de tweede keer dit weekend naar Gilles Pyck.

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 15 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons