van der Horst

WRC: Thierry Neuville toont zich de snelste op shakedown Ypres Rally

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft meteen getoond dat hij de grote favoriet is om de Ypres Rally te winnen. De Belg klokte de snelste tijd op de shakedown van de achtste manche van het WRC. Craig Breen kende heel wat pech en kon geen snelle tijd neerzetten.
  • STX Motorhomes
Iets over 8 uur werd de shakedown op gang geschoten, met als eerste Sébastien Ogier (Toyota) en dan de rest, volgens de volgorde in het kampioenschap. Thierry Neuville (Hyundai) toonde meteen hoe het moest met een snelste tijd in de eerste run. 

De chrono's namen daarna een gevoelige duik, vooral onder impuls van Ott Tänak (Hyundai) die Neuville op ruim twee seconden zette, en daarna zelfs even op ruim vier seconden, maar de Belg herstelde de orde met de snelste tijd in zijn derde run. Hij was bijna een seconde sneller dan Tänak en zelfs respectievelijk twee en drie tellen rapper dan Ogier en Elfyn Evans (Toyota). Kalle Rovanperä (Toyota) rondde de top vijf en een triolet Toyota's af. Adrien Fourmaux (Ford) klokte als eerste Ford een zevende tijd.

Breen was de pechvogel van de ochtend met een resem lekke banden. Zijn Hyundai sputterde ook flink tegen. Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen zijn, zo kort voor de start van de rally.

Om 13.36 uur start de eerste van acht proeven vandaag. De volgende dagen volgen er nog twaalf. Eindigen doet de Ypres Rally zondagmiddag in Spa.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 13 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons