van der Horst

WRC: Thierry Neuville voert coup van Hyundai aan

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft na vier proeven in de Ypres Rally voor het eerste leiding gepakt. Hij gaat zijn teamgenoten Craig Breen en Ott Tänak vooraf. Toyota vindt voorlopig geen antwoord op 'putsch' van Hyundai.
De Ypres Rally is vier proeven ver en alle Hyundairijders konden al eens proeven van de koppositie. Ott Tänak (Hyundai) verraste iedereen door de openingsproef te pakken. De Est kon niet lang genieten van de leiding want hij maakte een klein foutje in de tweede proef waarvan Craig Breen (Hyundai) vlijtig profiteerde. De Ier klokte twee opeenvolgende besttijden en bevestigde daarmee zijn favorietenrol. Op de slotproef zette Thierry Neuville (Hyundai) zijn eerste snelste tijd neer, waarmee hij net koppositie kon overnemen van Breen. "Ik kan nog sneller, maar de nood is er nog niet. We willen het proper houden en plezier beleven", aldus Neuville.

Daarachter een kwartet Toyota's, aangevoerd door Elfyn Evans (Toyota). Evans hangt nog in de spiegels van Tänak en ook Kalle Rovanperä (Toyota) doet zijn best om bij te benen. Sébastien Ogier (Toyota) klaagt wat over het stof. Hij is pas zesde op ruim een halve minuut van Neuville.Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende op driekwart minuut.

Voor M-Sport in de Ypres Rally een nachtmerrie geworden. Adrien Fourmaux (Ford) ging heel hard van de baan. De equipe bleef gelukkig ongedeerd. Ook Gus Greensmith (Ford) eindigde naast de weg in een van de vele beruchte grachten.

In WRC2 is Teemu Suninen soeverein leider. Toch nog een lichtpuntje voor M-Sport dus. In WRC3 laten de Belgen zich voorlopig aftroeven door Yohan Rossel. Hij wordt gevolgd door de leiders in het BRC. Sébastien Bédoret en Vincent Verschueren hebben een klein beetje afstand genomen van PJM Cracco, Grégoire Munster en Kris Princen.

Foto: RIP- Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 13 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons